Bakıma ihtiyaç duyan büyüklerinize ve hastalarınıza, evinizin sıcak ortamında hasta bakıcı veya özel eğitimli hemşirelerimizle bakım hizmeti veriyoruz. İster yatılı bakıcı, ister sadece gündüz bakıcı hizmeti alabileceğiniz bakıcılarımız,
anne-babanıza, aile büyüklerinize, hastalarınıza ve bakıma ihtiyaç duyan tüm yakınlarınıza, en az sizlerin özeniyle hizmet ediyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor.
Evinizin huzurlu ortamında, sizlere ve aile büyüklerinize hastane ortamının güvenini sağlayan Ank Danışmanlık refakatçı, hasta bakıcı ve özel sertifikalı hemşireleriyle de hizmetinizde…
Evde yaşlı bakımı, yaşlı bakıcı ve evde hasta bakımı hizmetleri (hasta bakıcı, refakatçı, hasta bakıcıları hasta bakıcılığı, hasta bakımı) ameliyat sonrası bakım gereksinimi olanlardan uzun süreli bakıma ihtiyacı olan yaşlı ve hastalara, yeni doğum yapan annelerden, tedavisi evde sürdürülebilecek hastalara, kısa süreli hemşirelik hizmetlerine gereksinim duyanlardan, hemşire nezaretinde çocuk bakımı gibi hizmetleri evinde almak isteyenlere kadar çok geniş bir yelpazede ihtiyaç sahiplerine hitap etmektedir.
Evde hasta bakımı ve yaşlı bakımı hizmetleri alanlar arasında en büyük çoğunluğu oluşturan grupları şöyle sıralayabiliriz:
•Alzhemier Hastaları
•Oksijen Tedavisine ihtiyacı olan diğer hastalar
•Ameliyat sonrası bakım ihtiyacı olanlar
•Yeni doğum yapan anne ve bebekleri
•Ortopedi ve Travmotoloji hastaları
•Hemşire nezaretinde çocuk bakımı
•Kalp,damar ve hipertansiyon hastaları
•Bakım ihtiyacı olan yaşlılar ve özürlüler
•Onkoloji (Kanser) hastaları
•Yara bakımı, enjeksiyon, infüzyon ve diğer kısa süreli hemşirelik hizmetine ihtiyacı olanlar
•Akciğer ve solunum hastaları
•Hemipleji (Felçli)hastaları
•Diabet hastaları
•Laboratuar tetkik ve test hizmetine ihtiyacı olanlar
•Nöroloji hastaları
•Evinde her türlü medical ekipman ihtiyacı olanlar
Hasta bakıcı;
Yatılı hasta bakıcı, haftada bir gün (24 saat) izin kullanır. Aile ile yapılan anlaşmaya göre bu izin günü hafta sonu veya hafta içindeki bir gün olabilir.
Hasta Bakımı
Hasta kişi, sağlığı bozulmuş, acı çeken, çile çeken ve gerek hasta kişinin kendisi tarafından, gereksede yakınları tarafından yaşamından endişe duyulan insanlardır. Hasta bakıcılığı ise, hastanın günlük bakımlarını yapmak, onu rahatlatmak için yapılan çalışmaların bütünüdür.
Hasta insan, hastanede de olsa, kendi evinde de olsa çevresindeki kişilerden sürekli yakın ilgi ve destek umar. En küçük bir laf veya hareket onu incitir ve üzülmesine neden olur. Hasta ,yaşlı insan, tıpkı bir çocuk gibi ilgi bekler. Üzüldükçe de sağlık durumu iyice kötüleşir.
Hastalara nasıl davranılması icap ettiğini ve hasta insanlara en iyi bir biçimde nasıl yardımcı olunabileceğini hemen herkesin bilmesi gerekir. Çünkü her an en yakınlarımız hasta olabilir, yatağa düşebilirler. Hasta bir insanla uğraşmak elbette ki kolay bir iş değildir. Ancak hastaya bakmak, hasta bakıcılığı zorluğu kadar da gerekli ve şerefli bir meslektir.
Hastaya ve yardıma muhtaç insanlara faydalı olabilmek için gayret göstermek, ancak iyi insanların yapabileceği bir iştir. Kötü insanların, hastalara ve dertlilere faydaları olamaz. Ancak hasta bakıcılığı işi için iyi insan olmak yeterli değildir; bununla birlikte, hasta bakıcılığı alanında bilgi sahibi olmak şarttır. Hasta insanlara faydalı olabilme için ne zaman, ne yapacağını, nasıl davranacağını bilmeyen bir insan ne kadar uğraşsa da istediği neticeyi alamaz. Hasta Bakıcılar;
öncelikle, iyi bir insan olmalı 2.si de dikkatli ve bilgi sahibi olmalı
Hasta bakıcılığı eğitimi, Almanya‘ da yasal prosedürlere göre meslek okullarında verilmektedir. Eğitim 3 yıl sürer ve devlet tarafından uygulanan bir merkezi sınavla da son bulur.
Hasta bakıcının görevleri nelerdir ?
Hastalarla ilgilenip, bakımlarını yapmak
Hastaların vücut bakımlarıyla ilgilenip, yemek yemelerine su içmelerine yardımcı olmak
Tıbbi işlemler de ve doktor muayenelerinde ve cerrahi işlemler anında yanında bulunup yardımcı olmak
Hekimlerin vermiş olduğu tedavi kararlarının uygulanmasına yardımcı olmak
Ateş, nabız, tansiyon ölçmek
Bakım hizmetlerini içeren hesap v.s idari işlemleri kayıt etmek ve takip etmek
Hasta bakıcılarının çalışabileceği yerler nelerdir ?
Hastanelerde
Yaşlı evi, yaşlılar yurdu, huzurevi gibi yerlerde
Engelliler için özel olarak hazırlanmış tesis ya da eğitim merkezlerinde, engelli bakım evlerinde
Hasta taşımacılığı yapan, hasta acil yardım hizmeti veren sağlık kuruluşlarında
Sağlık alanında yapılan organizasyonlarda
Günlük hasta bakım hizmetlerinde
Hasta bakıcılığı işi için hangi şartlar tercih sebebidir ?
Hasta bakımına ve sağlıkla ilgili görevlere ilgi duymak
Hasta ve bakıma ihtiyacı olan insanlarla çalışmayı istemek
Hayata pozitif bakmak
Hastalara ve engellilere karşı duyarlı olmak
İletişimi güçlü olmak ve takım çalışmasına uyumlu olmak